ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 30-05-10, 21:20
migotka migotka jest teraz aktywny
Senior Member

Zdjęcia: 20
Avon vs Oriflame

Od razu może uprzedzę, że nie jestem konsultantką żadnej z tych firm. Jestem po prostu ciekawa jakich kosmetyków tych marek używacie. Chciałabym, żebyśmy tutaj wymieniały się poglądami na ich temat.

Nie często kupuję kosmetyki z tych katalogów, ale szczerze mogę polecić peeling do twarzy miodowo-migdałowy Avon - przecudowny zapach i twarz po nim faktycznie jest miła w dotyku. Lubię też ich kremy do stóp.
Jeżeli chodzi o Oriflame to wprost uwielbiam ich tusz do rzęs Wonder - jeden z lepszych, które miałam.
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-05-10, 21:30
etykietka etykietka jest nieaktywny
Banned

Zdjęcia: 3
Jako, że miałam okazję wypróbować najróżniejsze kosmetyki z obu firm, dla mnie Avon zaminusował w perfumach i kosmetykach do makijażu. Wszelkie wody toaletowe i perfumowane tej firmy są niesamowicie ulotne - nie będę tu oceniać samych zapachów, bo to kwestia indywidualna. Psiknięte na skórze (bo tak właśnie ocenia się trwałość perfum - na skórze, a nie na ubraniu, bo to zależy od specyfiki i grubości materiału) w ciągu 1-3 godzin ulatują zupełnie (1 - maximum dla wód toaletowych, 3 godziny - max dla wód perfumowanych).
Kosmetyki kolorowe (do makijażu) z Avonu pozostawiają wiele do życzenia - są równie ulotne jak perfumy a poza tym sama jakość (składniki produktów, ich działanie) jest nieadekwatna do cen. Poza tym polecam odwiedzenie rankingów kosmetyków do makijażu gdzie akurat Avon przoduje - ale w kategorii najgorszych.
Warto ich pochwalić za mile pachnące mydła w płynie lub żele pod prysznic, kosmetyki do pielęgnacji - nie wiem, nie próbowałam.

Oriflame wydaje mi się być o niebo lepsze, co prawda zdarzają się produkty do makijażu, których sobie nie chwalę (np seria kolorowych podwójnych cieni do powiek) ale za to punktują u mnie kosmetykami do pielęgnacji - kremy do twarzy, ciała, dezodoranty. Z perfumami różnie - serie tańsze rzeczywiście ulotne i niewarte uwagi, jednak i tak wydaje mi się, że z wodami perfumowanymi bardziej opłaca się zakup niż w Avonie.
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-06-10, 18:32
ayame ayame jest nieaktywny
Senior Member

Moja mama jest w Oriflame, przyjaciółka w Avonie, ale jakoś bardziej do mnie przemawia Oriflame. Zarówno produkty, jak i opakowania i cała koncepcja...Ale mają jeden minus. Częste braki
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-06-10, 18:46
Milusienka
Guest

Jestem bardziej za Oriflame, z Avonu odpowiadają mi tylko i wyłącznie produkty PLANET SPA a poza tym nic więcej, żele mają kiepskie, już wolę żel ze sklepu Nivea lub Dove, które równie pięknie pachną a moim zdaniem są o wiele lepsze .
Z oriflame miałam już kilka kosmetyków i byłam zawsze zadowolona.
Ale już dawno zrezygnowałam z tych firm, jednak wolę sklep a i wybór kosmetyków w sklepach znakomity
Odpowiedź z Cytatem
stare 31-08-10, 18:07
olivia olivia jest nieaktywny
Member

Ja również uważam, że kosmetyki z oriflame są lepszej jakości, avon ma tańsze rzeczy, ale ich jakość pozostawia wiele do życzenia
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-09-10, 14:25
Senior Member

A jakie są Twoje Oriflame'owskie hity?
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-09-10, 20:56
Member

Uniwersalny krem taki w różowym pojemniku, jest trochę tłusty, ja go stosuję na suche usta i łokcie, dobrze nawilża
Krem do rąk z miodem i mlekiem- śliczny zapach, dobrze się wchłania, dłonie są gładkie i przyjemne w dotyku
Odżywczy szampon z kokosem i mleczkiem ryżowym i z tej samej serii maseczki na gorąco
Właściwie to lubię wszystkie kremy do rąk, mydła i żele pod prysznic
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-09-10, 21:00
Senior Member

Tender care też lubię szamponu nie miałam, kupię i wypróbuję Ja lubię mleczko do ciała Ultra Care chyba, taki w butli 400 ml
A coś z kosmetyków kolorowych polecasz?
Odpowiedź z Cytatem
stare 02-09-10, 09:55
Member

Z kolorowych używałam tuszu do rzęs- nie polecam, już nie pamiętam nazw - kolor nie był mocny i sklejał rzęsy, miałam również kilka pomadek, były w porządku, ale nic specjalnego, wolę za taką samą cenę kupić coś z maybelline albo astor. Z oriflame najbardziej opłaca się kupować artykuły do kąpieli (bez szamponów), kremy do rąk i balsamy do ciała

A jeszcze dobre są kremy do stóp, no i jedyny szampon, który nie wysuszył mi włosów to ten odżywczy z kokosem i mleczkiem ryżowym, ja razem z nim stosowałam olejek na gorąco z tej samej serii do suchych włosów, ale ostatnio nie ma go w katalogach

Ostatnio edytowane przez RudaGrazyna ; 02-09-10 o 13:10 Powód: post pod postem
Odpowiedź z Cytatem
stare 02-09-10, 10:14
Senior Member

Dzięki za info lubię Ori, bo nie testują na zwierzętach. Żeby była sprawiedliwość- Avon też oczywiście nie testuje! Ale ja po prostu wolę Oriflame
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania