24-08-10, 11:00
|
 |
Administrator
|
|
|
|
I etap - sierpień 2010
Zapraszamy do akcji testowania kosmetyków Delia! W tym miesiącu tworzymy grupę 40 testerek (w tym jest już 10 wybranych przez nas uznaniowo użytkowniczek), które co miesiąc będą testować kolejne kosmetyki.
Co miesiąc jednak do grupy może dołączyć 5 kolejnych osób.
W tym miesiącu do testowania: jedwab do włosów!
Zadanie polega na wpisaniu poniżej odpowiedzi na następujące pytania:
1) Czy znasz kosmetyki Delia, jeśli tak, napisz, jakich do tej pory używałaś
2) Jak dbasz o swoje włosy? (tylko ta odpowiedź podlega ocenie jury)
Szczegóły całej akcji znajdziecie pod linkiem: http://ibeauty.pl/artykuly,2,37,928,...osmetyki-delia
Zapraszamy!
|

24-08-10, 11:24
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
1) Czy znasz kosmetyki Delia, jeśli tak, napisz, jakich do tej pory używałaś ?niestety nie znam tych kosmetyków ale z chęcią wypróbuję  .2) Jak dbasz o swoje włosy?ze względu że mam dość przetłuszczające się włosy(szczególnie przy nasadzie,staram się je myć nie rzadziej niż co dwa dni,używam do tego szamponów przeciwłupieżowych do włosów przetłuszczających się,aby włosy nie były zbyt nadmiernie obciążone używam odżywki ze spłukiwaniem z proteinami mlecznymi albo z jedwabiem gdyż często farbuje włosy i są wysuszone, szczególnie końce.Po umyciu rozczesuję je grzebieniem z szerokimi zębami(najlepiej plastikowym bądź drewnianym),i czekam aż same wyschną chyba że bardzo mi się spieszy  ,wtedy suszę suszarką jonizującą z kierunkiem ułożenia łusek włosowych(czyli nie pod włos)wtedy włosy są gładkie i miękkie.Czasami stosuję płukanki z naparu z pokrzywy,oraz stare babcine sposoby z jajkiem  .Kupuję naftę kosmetyczną w aptece,wlewam około łyżki do kubka,dodaję dwa żółtka,mieszam(przy włosach blond można dodać cytryny),zwilżam włosy woda i wcieram w skórę głowy i włosy,zakładam foliowy czepek,zawijam ręcznikiem,po 30 min myję głowę i nakładam odżywkę.Czasami wcieram naftę kosmetyczną w końce włosów.Staram się ich nie prostować oraz nie tapirować (chociaż czasem mi się zdarza)
|

24-08-10, 12:13
|
|
Junior Member
|
|
|
|
1)Nie znam kosmetykow tej marki,chociaz kiedys mialam okazje raz uzyc baze silikonowa pod makijaz-efekt byl zadowalajacy
2)Jak dbam o swoje wlosy hmm duzo tego jestem uzalezniona od dbania wlosow..
No wiec wlosy myje codziennie,chociaz nie musze,ale nie lubie wrazenia dziwnego zapachu i ciagle mam wrazenie,ze sa one przetluszczone,dlatego wole je myc codziennie.
Uzywam roznych szamponow,czasami do przetluszczajacyh sie,wysuszonych czy brazowych,nastepnie robie odzywke (z Avonu z brzoskwin,odzywka krem mleczny z Kallos,odzywka z Karastase,Fructis..zalezy od dnia ) inaczej z nimi posepuje kiedy susze je i prostuje a kiedy chce zeby same wyschnely,jezeli chce zeby same wyschnely spryskuje je szybka odzywka dwukolorowa z Garnier,nastepnie wcieram serum z Avonu i to wszystko jezeli gdzies sie spiesze i musze wysuszyc wlosy zawsze spryskuje je odzywka specjalne przed suszeniem i prostowaniem,susze wlosy moja ukochana suszarka z Babyliss i wykrecam na szczotke (modeluje),krok nastepny-prostowanie-wcieram serum z Avonu szczegolnie w koncowki,i prostuje wlosy warstwami moja ukochana prostownica GHD,na koniec spryskuje nablyszczaczem z Kallos,chetnie sprobuje jedwabiu z Delia cosmetic to jest moja codzienna pielegnacja,a dbam o wlosy raz w tygodniu,czasem dwa robiac odzywke z zoltek,drozdzy,nafty kosmetycznej,czasem miodu..(czytalam ostatnio ze mieta jest dobra na wlosy)wcieram cala mase we wlosy,pozostawiam na ok30 min przykrywam folia aluminiowa i susze wilgotnym powietrzem suszarki,gdyz cieplo jakie daje nam suszarka ma za zadanie lepiej wchlonic ta odzywke we wnetrze naszego wlosa.co jeszcze robie?uzywam olejku rycynowego na noc,wcieram go we wlosy na noc a na rano myje wlosy-sa takie mieciutkie,i zauwazylam,ze konce sie nie rozdwajaja,niedawno bralam tabletki Capivit i moj stan tez znacznie sie polepszyl,jestem wprost uzalezniona od dbania o wlosy,ale przynajmniej sa one blyszczace i zadbane,a nie jakies spalone siano zreszta lubie to robic, dlatego wciaz szukam i szukam nowych,czasem domowych sposobow,tak jak splukac wlosy naparem z pokrzyw-to prawda dziala na wysuszone wlosy.
Mam nadzieje,ze nie zanudzilam..tak wyglada moja pielegnacja.Raz w tygodniu inna maseczka-a efekty naprawde super Polecam..
|

24-08-10, 12:30
|
|
Junior Member
|
|
|
|
1. Miałam przyjemność używać bazy pod makijaż
2. Moja pielęgnacja włosów... Temat rzeka! Jestem zadeklarowaną Włosomaniaczką. Szafka w łazience pęka w szwach, jest pełna przeróżnych cudów.
Codziennie rano myję i stylizuję włosy. Mogę sobie na to pozwolić, ponieważ bardzo dbam o stan włosów. Po myciu odpowiednim szamponem używam pianki, aby podnieść włosy u nasady i termoochronnego sprayu, aby możliwie najbardziej zneutralizować szkody wyrządzone gorącym powietrzem.
Po całym dniu włosy mają 'wolne' - nakładam na nie dużą ilość odżywki i zawijam w ręcznik lub zakładam czepek. Przez parę godzin (lub nawet całą noc) włosy są zabezpieczone przed urazami mechanicznymi i... nie przeszkadzają mi (mam bardzo długie).
Używam różnych produktów, często je zmieniam. Przetestowałam większość popularnych kosmetyków do włosów, więc teraz jestem wybredna i świadoma co i dlaczego wpływa na moje włosy dobrze a co źle. Moje ciemne, długie włosy zbierają mnóstwo komplementów. Wiele osób nie może uwierzyć, że są całkowicie naturalne
|

24-08-10, 12:43
|
|
Junior Member
|
|
|
|
1) Słyszałam, lecz ich jeszcze nie używałam
2) Ile włosów, tyle porad dotyczących ich pielęgnacji. Moje włosy to kapryśni przyjaciele mojej głowy. Pierwsze miałam włosy suche, które po czasie z mało wiadomych przyczyn stały się tłuste (może to kwestia wieku? któż to wie...) . Rozpoczne od tego jak dbałam o włosy, gdy były suche: oprócz szamponów i odżywek nawilżających, stosowałam co 3-4 dni maseczki, mieszałam 3-4 łyzeczki oliwy z oliwek, dwie krople witaminy A i mieszałam to z żółtkiem, dzięki tej magicznej recepturze włosy na jakiś czas przestawały być tak suche... Nalezy pamiętac, ze włosy suche warto zmywać wodą "zakwaszoną" jakimś kwasieluchem  octem lub cytryną. Zalezy jaki zapach kto lubi
Można też nieco poszaleć z egzotycznymi owocami, gdy miałam w kuchni dojrzałe zmiksowane awokado, mieszałam kawałki z dwoma łyzkami oliwy z oliwek i nakładałam. Czułam się wtedy jakbym wybrała się jakąś iście egzotyczną wyspę...  z palmami i lazurowym morzem.
Moje włosy przeżyły jakąś kompletnę przemianę. Nie wiem czy to przemiana w dobrą strone, ale teraz są one przetłuszczające się. Nie zapominam o delikatnym myciu łagodnymi szamponami, wiele sie naczytałam na temat najodpowiedniejszej temperatury wody, w ktorej powinnysmy myć włosy. Jedno źródło, mówi o tym, że woda powinna być zimna, drugie źródło wskazuje na wodę ciepło. Wypośrodkowałam te dane i myje włosy w wodzie letniej. Nie wolno szarpać włosów, grzebyki powinny mieć szeeerokie zęby  (Ale nie wilcze!  ) najlepiej gdy są drewniane, po użyciu odzywki i jej spłukaniu zawijam włosy w bawełniany ręcznik, dopiero, gdy włosy się nieco osuszą, delikatnie je czesze. Jakie odżywki teraz witają się z moimi włosami? Otóż... czasem je nieco upijam  Bo mieszam 1,5szklanki piwa z jajkiem. Czekam 15 minut i zmywam, ależ one wtedy lśnią, wtedy gwiazdy pierwszej wielkości mam na głowie
Jeśli pragnę przywrócić włosom dawno nie widziany blask , zaparzam sobie korę dębu (kupuje ją w aptece ), zalać wtedy gorącą wodą i odczekać, az ostygnie.Gdy się to stanie polać włosy... UWAGA! To nieco przyciemna włosy, ale zyskują niesamowity połysk! Proponuję jednak ten sposób jedynie brunetkom. Staram się pamiętać o wewnętrznym wspomaganiu dla moich włosów. Piję skrzyp i pokrzywę. Tak już polubiłam te zioła, że niekoniecznie skupiam się tak bardzo na ich dobroczynnych właściwościach  Ale zapewniam, że wzmacniają włosy. Jestem pewna, że najwazniejsze to umieć się ze swoimi włosami zaprzyjaźnić i właściwie odpowiadać na ich potrzeby...
|

24-08-10, 12:55
|
|
Junior Member
|
|
|
|
1) Znam tą markę, ale niestety jej nie próbowałam. Jestem jednak otwarta na nowości.
2) Lubię dbać o moje włosy naturalnymi metodami. Myję włosy kilka razy w tygodniu, nie dopuszczam do ich przetłuszczenia bądź przesuszenia. Stosuję także płukanki z ziół, które sprawiają, że włosy mają zdrowy wygląd. Unikam prostownicy, suszarki i lokówki. W ten sposób nie przesuszają się i są miękkie w dotyku. Unikam także żeli i lakierów
|

24-08-10, 12:57
|
|
Junior Member
|
|
|
|
1)jeszcze ich nie używałam ale chętnie wypróbuję 
2)generalnie nie mam większych problemów z włosami, więc ich pielęgnację ograniczam do mycia łągodnym szamponem i nakładania odżywki; od czasu do czasu traktuję je jedwabiem, a że włosy mam długie,a co za tym idzie- końcówki bywają przesuszone, na nie więc nakładam maski
|

24-08-10, 13:07
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
1.Kiedy słyszę Delia, to na myśl od razu przychodzi mi jedno: henny do brwi i rzęs.Znam te produkty od lat.Sama wprawdzie nie używam,bo nie mam takiej potrzeby,jak na razie,ale sporo moich znajomych pań i koleżanek tak.Wiem,że produkty te cieszą się olbrzymią popularnością i zaufaniem kobiet.
2.Moja pielęgnacja włosów nie jest zbyt skomplikowana.Przede wszystkim,co zaskakuje moje koleżanki,nie znoszę chodzić do fryzjera.Lubią,jak ktoś się"bawi"ich włosami.Ja jakoś nie.Dlatego wizyta u mojej zaprzyjażnionej pani Agatki zamyka się najczęściej w podcięciu,a jak mam czas to wcześniejszym umyciu,masażu skóry głowy i nałożeniu maseczki odżywczej.Jeśli chodzi o domową pielęgnację to zawsze dobieram szampon i inne produkty odpowiednio do rodzaju włosów.Aktualnie stosuję balsam do włosów farbowanych i 2-fazową odżywkę do rozczesywania.Następnie pianka "na objętość"+suszarka+gruba szczotka,a następnie trochę płynu prostującego+prostownica.Na koniec lakier.No i zamykam się w pół godzince.Co trzy tygodnie "rzucam"też farbę.I to wszystko.Staram się dbać o moje włosy,ale bez przesady.Najbardziej cieszy to,że pielęgnacja włosów jest co raz łatwiejsza,a co za tym idzie przyjemniejsza.Jest w naszych sklepach ogromny wybór preparatów pielęgnacyjnych do włosów.I co raz więcej naszych rodzimych produktów...za rozsądną cenę.Brawo!
|

24-08-10, 13:07
|
|
Junior Member
|
|
|
|
1) jestem ogromną fanką podkładu mineralnego firmy Delia-używam go od ok. 2 lat!
2) Pielęgnacja moich włosów to nie lada wyzwanie. Są farbowane (przez lata katowałam je rozjaśniaczem, teraz przyciemniam), cienkie, przetłuszczają się, a jednocześnie są strasznie kruche i łamliwe, są klapnięte i bez "Życia".
Pielęgnację rozpoczynam od codziennego mycia-jest bezwzględną koniecznością- a potem lekkiej odżywki-inaczej nie rozczeszę moich kosmyków  Preferuję szampony ziołowe, lub z naturalnymi składnikami. Z doborem odżywki niestety mam problem. 
raz w tygodniu stosuję maskę.
Staram się też robić ziołowe płukanki żeby troszkę opanować wydzielanie sebum-ale narazie efekt jest mizerny.
Myślę że bardzo ważną rzeczą w pielęgnacji włosów jest dobry fryzjer! Po latach poszukiwań myślę że w końcu znalazłam specjalistę, który pomoże moim piórkom znowu zabłysnąć
|

24-08-10, 13:13
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
mój sposób na piękne włosy
1) Czy znasz kosmetyki Delia, jeśli tak, napisz, jakich do tej pory używałaś
Niestety nie miałam jeszcze przyjemności zapoznać się z kosmetykami tej marki, jednak jestem na nie jak najbardziej otwarta
2) Jak dbasz o swoje włosy? (tylko ta odpowiedź podlega ocenie jury)
Pięknie wyglądające włosy są dla mnie bardzo ważne, głównie dlatego, że dodają kobiecie niesamowitego uroku. Staram się im dogadzać, za co odwdzięczają mi się pięknym wyglądem. Włosy myję codziennie, ponieważ mają skłonność do przetłuszczania się. Używam odpowiednich do mojego typu szamponów, które podczas mycia włosów dokładnie rozprowadzam na całej ich długości. Staram się też masować skórę głowy, dzięki czemu cebulki są wzmocnione, lepiej odżywione, a co za tym idzie same włosy są w lepszej kondycji. Po umyciu włosów nakładam na nie odżywkę - dla mnie jest to bardzo istotna sprawa, ponieważ odżywka pomaga mi w ich rozczesywaniu. Nie suszę włosów suszarką, najczęściej pozostawiam je do naturalnego wyschnięcia, gdyż nie jest to tak inwazyjne jak suszenie mechaniczne. Nigdy nie chodzę spać z mokrymi włosami! Idąc do łóżka zawsze wiązę włosy, tworząc z nich "pączek", dzięki czemu nie niszczą się podczas tarcia głową o poduszkę. Kiedy nadchodzi lato, a co za tym idzie, dużo słońca stosuję kosmetyki z linii UV, które odpowiednio dbają o włosy, chroniąc je przed negatywnym wpływem promieni słonecznych. Staram się reguralnie chodzić do fryzjera, gdzie poddaje się potrzebnym zabiegom, a przede wszystkim podcinam zniszczone końcówki. Nie stronię również od jedwabiu do włosów, dzięki któremu są one lśniące, miękkie i gładkie, a na dodatek bardzo ładnie pachną. Przy okazji warto też dodać, że włosom można pomóc od wewnątrz, stosując odpowiednie suplementy diety. Jest również wiele naturalnych sposobów na piękne włosy. Osobiście bardzo lubię stosować płukanki z pokrzywy
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|