05-09-10, 18:35
|
|
Banned
|
|
|
|
oto moj sposób na faceta aby sprzątał ..i działa.
- jak robi sobie jedzenie i zostawia w kuchni syf a później mi mówi,że kobiety lubią sprzątać -zgarniam wszystko do ręcznika i kłade na jego fotel
- sika po desce i podlodze -wycieram deskę jego koszulką -(jest wtedy bardzo wściekły)
- jak myje zęby i pluje wszędzie pastą -chowam jego krem do golenia, i gdy go uporczywie szuka , mówię że pewno wyszedł razem z pastą do zębów.
- jak łazi w butach po domu -zmiatam skrupulatnie całą podłogę i wszystko wysypuję wieczorem koło jego łóżka-włazi w to rano gdy wstaje do pracy.
|

05-09-10, 21:00
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
namawianie do sprzątania...
Recytuję mu wierszyk, którego nauczyła mnie prababcia:
"Na porządki sposób najlepszy - zdaniem każdej żony,
to przystojny facet w sam fartuszek odziany... i w szczotkę uzbrojony!!!"
|

05-09-10, 21:59
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
To ja mam szczęście i jak męża poproszę to zrobi to o co proszę i nie muszę go namawiać.Jest wysoki więc mam ulgę w "pracach na wysokościach".A gdy jednak czasami czegoś nie chce mu się zrobić to przekupuje go jakąś ulubioną potrawą lub generalnym pucowaniem samochodu .Wtedy już się nie opiera.
|

06-09-10, 09:50
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
|
Jak namawiam swojego partnera na wspólne porządki?
Warto próbować włączyć ukochanego w prace domowe. Próbuję mu uświadomić, że jeśli pomoże mi posprzątać, czy ugotować obiad, to wolny czas będziemy mogli spędzić wspólnie. Konsekwentnie dzielę obowiązki, tak by z czasem mój partner, nabrał dobrych nawyków. Przede wszystkim jestem cierpliwa i nie krytykuje Go, jeśli na początku nie wszystko jest perfekcyjne, staram się raczej docenić jego zaangażowanie.
|

06-09-10, 10:16
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
W 100% skuteczna metoda na mojego mężczyznę to mój FOCH  .
Równie skuteczne jest przekupstwo, zwłaszcza jeśli dotyczy ulubionej potrawy mojego Misia  . Ja gotuję, a On w tym czasie biega ze ściereczką, miotłą i pytaniami typu: "Czy tym mogę umyć wannę?"  .
Skuteczne jest też zapytanie, wypowiedziane w sposób raczej stwierdzający, niż pytający: "To co, sprzątamy dzisiaj"  .
|

06-09-10, 10:45
|
|
Banned
|
|
|
|
Najszybsza reakcja nastepuje po zdaniu - Kochanie, mamy mrówki w kuchni!
Wtedy w obronie swoich ulubionych chipsów i męskiej godnosci mój ukochany wiernie mi towarzyszy na froncie porządkowym
|

06-09-10, 12:39
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
|
Jeśli chodzi o sprzątanie i nakłonienie mojego mężczyzny do tego mam kilka sposobów.
Po pierwsze udaję strasznie nieporadną np. podskakując przy szafie aby zetrzeć z niej kurz - mój mężczyzna wtedy czuje się prawdziwym bohaterem, kiedy bez wysiłku zrobi to za mnie (w końcu ma te 2metry wzrostu).
Po drugie jeśli zbliża się transmisja meczu mówię mu, że jeśli pomoże mi przy sprzątaniu to obiecuję, że nie będę narzekać przez te 90min podczas meczu aby włączył mi mój ulubiony serial .
Po trzecie robię słodką minę, po czym proszę go np. o wyrzucenie śmieci - które przecież są taaaaakie ciężkie.
No i oczywiście ja pomagam mu przy jego porządkach - w tym wypadku sprzątanie garażu czy mycie jego samochodu. : )
|

06-09-10, 14:57
|
|
|
Zachęcam swojego faceta do sprzątania słodkimi przekupstwami :
1. Mówię mu, że gdy mi pomoże w porządkach to wtedy się wcześniej z nimi uwinę i będę miała więcej czasu dla niego.
2.Obiecuje mu, że gdy on mnie o coś poprosi np. o posegregowanie jego papierów ( czego nie znosi) to bardzo chętnie to uczynię.
3. Zachęcam go także tym, iż obiecuje przyrządzić mu coś dobrego do zjedzenia.
4. Zawsze zwracam się do niego z prośba w bardzo miły sposób, używam miłych zwrotów i zdrobnień i uwodzę go słodkim spojrzeniem, które zawsze działa .
|

06-09-10, 16:48
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Mój partner ma fioła na punkcie gier (NFS itp.) więc jeśli zabieram się za sprzątanie i proszę go o pomoc , przedrzeźniam go ze pokonam go w grze. W ten sposób zakładam sie z nim o to ze jeśli szybko pomorze mi posprzątać to pokaże mu , że jestem od niego lepsza x)
|

06-09-10, 18:08
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
:)
|