26-05-10, 14:26
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Trwałe prostowanie włosów
czy slyszałyście o trwałym prostowaniu włosów?
jest ponoć coś takiego ale chciałabym wiedzieć czy robila któraś z
was lub może zancie kogoś kto robił i czy pomogło?
|

27-05-10, 00:32
|
|
Banned
|
|
|
|
Moja koleżanka prostowała w ten sposób włosy. Wiem tylko tyle, że płaciła 700zł. Minęły 2 tygodnie, a ona nadal ma je proste. Jeśli chcesz mogę się wypytać o szczegóły  .
|

01-09-10, 20:43
|
|
Member
|
|
|
|
|
Moja siostra robiła, ale nie była zadowolona, strasznie jej to zniszczyło włosy i później jej bardziej wypadały, a efekty i tak nie utrzymały się aż tak długo jak powinny, ale może to zależy również od salonu, ona to robiła w małym mieście, gdzie nie ma zbytnio dużego wyboru, więc nie wiem, może ktoś ma lepsze doświadczenie z trwałym prostowaniem włosów?
|

07-09-10, 09:43
|
|
|
marzą mi się proste włosy, i również myślałam o takim zabiegu. jednak poczytałam trochę na ten temat, wypytałam niektórych fryzjerów - nie warto...
także nadal się męczę ze swoimi kudłami
|

07-09-10, 15:59
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
dziewoje - ja to wiem, że każdej z nas nam swój wygląd nie pasuje... Wiem, że jestem młoda i głupia - ale uwierzcie - będziecie żałować...
takiego czegoś nie robiłam i robić nie bede... jeśli to kosztuje 700 zł- i strasznie niszczy włosy... too nie nie i jeszcze raz nie!!!
kupię sobie za to tyle odżywek i bardzo dobrą, nawet świetną prostownicę...
u mnie nikt czegoś takiego nie robił, wątpię w to żeby któraś moja koleżanka się na to zdecydowała
|

08-09-10, 00:44
|
|
|
|
no.. trzeba brać po uwagę to, że włosy odrastają naturalne ;] więc loki i spirale przy skórze, a dalej co- zwisające strąki? niee..
|

08-09-10, 15:41
|
 |
Member
|
|
|
|
Mnie ostatnio zaciekawiło prostowanie włosów metodą keratynową global keratin i to jest cudo dla mnie! Ubolewam, bo w mojej okolicy chyba nigdzie nie wykonują takich zabiegów  Kiedyś miałam manię prostowania włosów, ale ostatnio nawet polubiłam moje lekkie fale ;-) Lepiej dbać o to co się ma niż marzyć o nierealnym.. ehh :-P
|

08-09-10, 17:31
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
własnie tak... potem będziecie ggadac jakie ja miałam głupie pomysły... chyba że chcecie i Wam się podoba siano i "flafory" na głowie bo włosem tego nazwać nie bedzie mozna  )
|

09-09-10, 23:07
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
ja miałam taką "tymczasową" trwałą... zabijcie mnie,ale nie pamiętam jak się nazywała. wiem tyle, że działała na tej samej zasadzie co to prostowanie włosów na kilka tygodni. Po pierwszym umyciu loczki już były nijakie, a po trzecim ani śladu po lokach tylko jakieś takie napuszone włosy, wrrr. Nie wiem, może zły gabinet, albo moje włosy niepodatne, ale zdecydowanie odradzam takie zabiegi. Za te kilka stówek to lepiej sobie niezapomniany weekend zafundować;-)))
No chyba że masz na myśli taką całkiem trwałą prostą...(jak trwała ondulacja;-)) to niestety jeszcze nic na ten temat nie słyszałam...
|

19-11-10, 09:56
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Ja myślałam kiedyś o takim zabiegu, dłuższy czas prostowałam włosy i chciałam mieć święty spokój. Wydaje mi się że gdybym zdecydowała się na taki zabieg to żałowałabym tego w kazdym calu. Teraz mam fryzurę taka jak chce,raz prostą, raz pokręconą, raz falowaną. Njaważniejsze że ma naturalne włosy, bez zabiegów i nie są zniszczone 
Jak pytałam sie o taki zabieg w salonie kosmetycznym to fryzjerka powiedziała ze taki zabieg wcale nie niszczy włosów, namawiała mnie nawet do tego i to mnie troszkę zraziło, jakoś jej nie uwierzyłam.
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|